onsdag 6. mai 2015

Grenseløs

Jeg har ved noen anledninger hatt kontakt med organisasjonen «Leger uten grenser». De gjør en fantastisk innsats i land som rammes av katastrofer og konflikter. De har også et fantastisk «navn»  som forklarer hvem og hva de er.

På sett og vis ikke så ulikt den organisasjonen jeg selv representerer. Navnet «Frelsesarmeen» forteller noe både om oppdraget og hvordan vi er organisert. Og dersom dette knyttes sammen med William Booths sang «O, Boundless Salvation» som er essensen i vårt teologiske grunnlag, kommer også det grenseløse inn i vår selvforståelse. Derfor er det helt naturlig at Boundless/Grenseløst er navnet på kongressen som markerer 150 års-dagen for bevegelsens start den 2. juli 2015.

Det grenseløse kommer veldig tydelig fram i Johannes-evangeliet, og til og med i Jesu yppersteprestelige bønn:

Jeg ber ikke bare for dem, men også for dem som gjennom deres ord kommer til tro på meg.
Joh 17:20
Forbønnen begrenser seg ikke til en liten gruppe tilhengere på et bestemt tidspunkt i historien, men er grenseløs i tid og sted. Den gjelder alle som er et resultat av etterfølgernes formidling av liv gjennom hele historien – den gjelder alle dem som kommer til tro på Jesus. Den muligheten er også åpen for alle. Den er et personlig valg. Den begrenses verken av evangeliet eller Gud, men av det enkelte individs personlige valg. Derfor er bønnen grenseløs – den inkluderer alle som vil tro.

Dagens ‘manna’:
Det gjelder alle!
-----------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: