søndag 3. november 2013

Det sterkeste av alt?

At gjerninger taler sterkere enn ord, er en allmenn akseptert sannhet. Og, som med veldig mange ”sannheter”, kan også denne ha sin rot i Bibelen:
Men jeg har et sterkere vitneutsagn enn det Johannes ga: de gjerningene Far har gitt meg å fullføre. Og det er disse gjerningene jeg gjør, som vitner om at Far har sendt meg.
Joh 5:36
Det er et paradoks at Jesus faktisk er havnet i dette ordskiftet nettopp på grunn av en god gjerning. En gjerning som er et sterkt vitnesbyrd om at han må stå i forbindelse med Gud. ”Ingen kan gjøre de gjerninger som du gjør hvis ikke Gud er med ham” konstaterte Nikodemus. Nikodemus visste sikkert mye om Døperens virksomhet og hans vitnesbyrd, men ga tydelig til kjenne at det var gjerningene som ble avgjørende for hans egen interesse for Jesus.

At gjerninger taler sterkere enn ord, er en sannhet som også kan misbrukes. Dersom Jesus ikke hadde forkynt, ville alt han gjorde sannsynligvis bare blitt en parentes i historien. Kombinasjonen av gjerninger og vitnesbyrd som peker på hvem, hva og hvorfor, er viktig. Det er kombinasjonen av ordenes og gjerningenes vitnesbyrd som skaper synergien – og som blir det sterkeste av alt!

Dagens ’manna’:

Give me the strongest you have!
------------------------------------
Denne refleksjonen er en del av et Dypdykk i Johannes

Ingen kommentarer: