lørdag 5. mai 2012

Lederne mine

Jeg har vært leder siden jeg var ung. Det første formelle lederverv var som patruljefører i Ekorn-patruljen i Mandal FA. Speideren var en flott arena for fostring av ledere. Menigheter kunne hatt mye å lære av Baden Powells prinsipper for lederutvikling.

Men selv om jeg alltid har ledet, har jeg også alltid hatt ledere over meg – om det ikke alltid har vært i linje, har det vært i form av et styre med en leder. Jeg tror jeg har sett de fleste former for ledelse i praksis, men selv de lederne som har hatt en lederstil som ikke passet meg og som jeg opplevde mer som styrere enn ledere, så har de fleste satt positive spor. Ikke minst gjelder det dem som var forbilder på grunn av sin tro:

Glem ikke lederne deres, de som talte Guds ord til dere. Tenk på deres liv og utgangen det fikk, og ta deres tro til forbilde!
Hebr 13:7
All ledelse er avhengig av en eller annen form for tro. En leder må tro på det han eller hun vil oppnå sammen med dem som ledes. Men en tro alene gir ikke nødvendigvis god ledelse. Hebreerforkynneren har nok kristne ledere i tankene med sin oppfordring. Jeg er midt i 50-årene og trenger fortsatt forbilder!

Dagens ’manna’:
Jeg vil ha lederes tro til forbilde

Ingen kommentarer: